Banka - Kredi

Kredi Garanti Fonu(KGF) Nedir? Nasıl Çalışır?

Kredi garanti fonu ya da KGF, 2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı desteği ile kurulan bir finansman yöntemdir. Bu sistemin ortaya çıkarılmasında ki amaç insanların ihtiyaçlarını karşılarken gerekli krediye ulaşmak için kefil bulamadıkları durumlarda yardımcı olmasıdır. Tabi bundan yararlanabilmeniz için belirli şartları sağlamalı ve belirli limitler içerisinde hareket etmeniz gerekir.

KGF Nedir? Hangi Şirketler Buna Dahildir?

KGF, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2019 yılından alınan karar ve 20 milyar TL destek limitiyle oluşturulan bir destek programıdır. Kuruluşu çok eski olsa da tam anlamıyla faaliyet göstermesi için bu tarihi söylemek daha doğru olacaktır. 1991 yılında kurulmuş, günümüze gelene kadar bankalar ile birçok anlaşma imzalamışlardır. Günümüzde bu fona dahil olan çok sayıda finansman kuruluşu vardır.

Bu sisteme dahil 26 adet banka ve 15 adet finansal kiralama şirketi yer almaktadır. Sırasıyla bu bankalar ve finansman kuruluşların hepsinin amacı gerekli finansmanı sağlarken, geri ödeme yapılamadığı durumunda paralarını kurtarmaktan başka bir şey değildir. Tabi bu fondan yararlanabilmek için sizden belirli şartlara uyarak başvuru yapmanız istenir.

KGF sisteminin ortaklık yapısı %33,26 TOBB, %33,25 KOSGEB, %33,33 Bankalar ve %0,16 ile TEKS, MEKSA VE TOSYÖV olarak bilinmektedir.

Kredi Garanti Fonu Kimlere Verilir?

Kredi garanti fonuyla amaçlanan finansman desteği kullanmasından hiçbir engel olmamasına rağmen bunu yapamayan insanlar bu finansmana erişmelerine yardımcı olmaktır. Bu durum genelde kefil, ipotek, rehin verilecek mal gibi seçenekler bulunmayan insanlar için uygulanmaktadır. Yani aslında bu fon desteğinden herkes faydalanabilir. Sıra ile yazarak kimlerin rahatça başvuru yapacaklarını maddelerle belirtelim.

  • Hayvancılık ve Tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçiler
  • Serbest meslek mensupları
  • Tarımsal faaliyetlerle uğraşan kooperatifler
  • Faaliyet halinde ki tüm esnaf ve sanatkarlar

Bu gruplara giren herkes başvuru yapabilir ama bunlarında belirli şartları mutlaka yerine getirmeleri gerekmektedir.

Kredibilite Nedir? Yazımızda.

KGF Desteğine Başvuru Nasıl Yapılır?

KGF başvurusunu özel olarak yapmanız gerekmiyor. Bankaya ya da finansal bir kuruluşu finansman için başvuru yaptığınızda yukarıda ki şartları yerine getiriyorsanız başvuru sizin adınıza banka tarafından yapılacaktır. Tabi gösterebileceğiniz bir kefalet desteği yoksa bu başvuru sizin adınıza yapılacaktır.

Bunun için sizin yapmanız gereken hazırlanan finansman dosyasının içerisinde yer alacak bir muvaffakiyet vermeniz olacaktır. Bu başvuru tamamlandıktan sonra başvuru KGF’ye ulaşacak, yapılan incelemenin ardından size gerekli olan kefalet desteğini verilip verilmeyeceğinin kararı iletilecektir.

Kredi Garanti Fonunun Destekleme Şartları

Yukarıda maddeler halinde saydığımız kişilerden herhangi birisi başvuru yapabilir. Tabi bu başvuruyu yapmadan önce aşağıda ki şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Eğer aşağıda ki sorunlardan birisine sahipseniz yapacağınız başvuru büyük ihtimalle olumsuz cevap verilecektir.

  • Vergi borcu veya SGK borcu nedeniyle takibata alınan kurumlar
  • Bankaya olan borcundan dolayı takibata başlanan insanlar
  • Ayrıca şirketin iflas süreci veya tasfiye süreci içerisinde olmaması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Gerçekten de bilmediğim bir konuyu anlatmanız benim çok hoşuma gitti güzel bilgi vermişsiniz çok teşekkür ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu